پروژه شورابه

پروژه استحصال املاح تبخیری از دریاچه نمک

مقدمه

دریاچه نمک یا دریاچه نمک مسیله نام دریاچه‌ای در منطقه کویر مرکزی ایران است. این دریاچه با عنوان دریاچه نمک آران و بیدگل هم شناخته می‌شود و گاهاً با دریاچه حوض سلطان که مابین قم و تهران واقع است اشتباه می‌گردد. وسعت این دریاچه بدون احتساب کفه های گلی، ۱۸۰۰ کیلومتر مربع می باشد.

موقعیت دریاچه نمک قم مسافت
جنوب تهران ۱۲۰ کیلومتر
شمال شرقی آران و بیدگل ۳۵ کیلومتر
شرق قم ۶۲ کیلومتر

زمین شناسی

دریاچه نمک در منطقه ساختاری ایران مرکزی واقع شده است (قربانی ۲۰۱۳). این منطقه از لحاظ ساختاری و زمین شناسی پیچیده است، و طبقه بندی سنگ ها از دوره زمین شناسی پیش- کامبرین تا دوره کواترنری، همراه با چندین دوره تشکیل کوه، دگردیسی و تشکیل گدازه آتشفشانی گسترده شده اند. این منطقه توسط رشته کوه های البرز و زاگرس احاطه شده است. پلایا دارای شکل مثلثی است ، همراه با قله ای به سمت شمال. حداکثر ابعاد در جهت های شمال به جنوب و شرق به غرب ، تقریباً ۵۰ کیلومتر می باشند . در داخل دریاچه جزیره ای با نام جزیره سرگردان وجود دارد که با مساحت ۱۳ کیلومتر مربع در قسمت جنوب دریاچه واقع شده و حداکثر به ارتفاع ۸۰۸ متر از سطح آزاد دریا می رسد.

ذخیره معدنی

کانی سازی ذخیره در دریاچه نمک دو بخش دارد. بخش اول ، شورابه موجود در لایه شورابه فوقانی می باشد ، در حالی که بخش دوم، ذخیره معدنی بالقوه در لایه های نمکی می باشد. برنامه آزمایشی(عیارسنجی) کنونی ، ذخیره منیزیم را در تمام لایه ها شناسایی نمود ، اما بیشتر آن در لایه شورابه فوقانی می باشد. شورابه علاوه بر منیزیم حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای سدیم ، کلر و سولفات ، پتاسیم و سایر عناصر کمیاب از قبیل لیتیم می باشد .

بهره برداری

شرکت توسعه و تجهیز معادن امداد به عنوان هلدینگ معدنی مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی(ره) بر اساس مزایده عمومی شماره ۲۴-۴/۹۵ت، برگزار شده توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با موضوع “انجام طراحی، استخراج و انتقال شورابه از دریاچه نمک، و ساخت و راه اندازی و بهره برداری از کارخانه تولید حداقل ۵۰۰۰۰ تن اکسید منیزیم و سایر محصولات جانبی” به عنوان برنده مزایده انتخاب و اجرای پروژه به این شرکت ابلاغ شده است.

مطالعات

شرکت معدن فرآور امداد به عنوان بازوی اجرایی هلدینگ معدنی امداد با هدف انجام مطالعات امکان سنجی جامع (FS) به همراه شرکت های مشاور بین المللی ، فعالیت خود را در این منطقه آغاز نمود. این مطالعات، به دو فاز تقسیم بندی می شود : ارزیابی اقتصادی مقدماتی (PEA) ، مطالعه جامع امکان سنجی (FS). گزارشات فنی این مطالعات ، از ساختار تعیین شده توسط سازمان ملی  نظارت بر اطلاعات پروژه های معدنی در کانادا  NI 43-101، تبعیت می کند که در آن ، نتایج و روش های اکتشاف باید به صورت مستقل ارزیابی شده و گزارش آن توسط یک شخص ذیصلاح (QP) مطابق با پروتکل های ذکر شده برای گزارشات فنی ، ارائه گردد تا کفایت اقدامات انجام شده برای سودآور بودن اقتصادی ذخایر تعیین شود .

در حال حاضر، انجام ارزیابی اقتصادی مقدماتی (PEA) طرح به پایان رسیده و مطالعات جامع امکان سنجی در حال انجام می باشد.

گالری تصاویر













































دفترمرکزی : تهران، بلوارنلسون ماندلا(جردن)،
نبش بنیسی (فرزان غربی)، پلاک ۲ طبقه ۲

کد پستی :         ۱۹۶۸۸۷۴۸۱۳

تلفن :               ۳۵-۸۸۸۷۸۵۳-۰۲۱

نمابر :               ۸۹۷۷۳۴۷۶-۰۲۱

معدن حاجی آباد : محلات کیلومتر ۵ جاده خمین

تلفن :          ۸۹-۹۱۰۷۰۳۸۱-۰۲۱

معدن آتش کوه : محلات کیلومتر ۲۰ جاده محلات                                                    به دلیجان، انتهای جاده آتشکوه

تلفن :           ۸۹-۹۱۰۷۰۳۸۱-۰۲۱

 

 کلیه حقوق متعلق به شرکت معدن فرآور امداد می‌باشد.